Friday, 14 December 2012

holiday keduaku !

assalamualaikum :)

hey hey hey! sini la jenguk-jenguk buku blog aku :)

entri harini pasal holiday kedua bersama buddies 5ST/5AK'10 SMKTATAR.

*malam sebelumnya*
wany mcg
-> tiq, nak join depa outing x khamis nie? depa dah abes paper.
-> alaaa, malaslah. no more money :(
-> jomlah join tiq.
->hmmm, orite, tiq join! :)
-> tiq, pujuk tasye? dia xnak join la.
->orite, tiq try okay?

mcg tasye dgn harapan tasye ikut :')
->hey sye, congrates dah abes paper :) weyh besok join x depa hangout?
->tiq!!! alaaa, x tahu lg lah.
->alaaa, dahlah minggu ni aku last boleh lepak2 nanti aku LI payah la nak lepak lg. jom la join eh?
->mlm ni aku habaq lain okay?
-> orite :)
-> tiq, aku join besok :)

orite, misi pun berjaya! good job my dear :*

then, mcg aufa xD
->hye aufa, congrates dah abes paper, besok nak join kami hang x?
->nakkkkkkkkkkkkkk! 
->orite, besok kul 11 datang umah aku dulu pastu amek wany, okayy?
->orite,deal!
->deal!

*hari kejadian*
disebabkan ketidakpandaian menguruskan masa, aku dgn aufa p amek wany dalam pukul 11.30 kemudiannya bertolak ke tempat yg dijanjikan. semua org dah sampai time tu, tinggal kami bertiga je belum :D *geng2 mak datin la katakan*.  pastu semua dah ada, so bertolak la ke destinasi impian. *ceit impian la sangat* dah sampai sana dalam kul 12 tengah hari juga la.

aktiviti yg dilakukan :
*  KARAOKE
-bayar seorg rm2 pastu slack tak tahu nak guna keypad sbb aku biasa yg touch screen, yg lain jarang p
-nyanyi dgn ADA, lagu KNOCK YOU DOWN, lawak gila la sbb time rap punya, aku yang rap, nak ckp laju la gila.! puihhh! dah macam membaca dah :) hahaha. memang hancur la. boleh la kami-kami ni masuk pertandingan Vokal Bukan Sekadar Rupa xD memain je la x nak pun

* BOWLING
-byr sorg rm 8 termasuk stokin
- buat 2 team. team aku- aku, wany, tasye dgn aufa. satu lg team- atikah,hazni, syairah, ku rusliana. memang spoil abes la main bowling ni dahlah dgn jarang main, nasib x ramai org! enjoy la sikit. nak tahu team mana yg menang? of course team aku weyh dan aku pemain tertinggi markah ! hoyeahh hoyeahhh!

*GAME WORLD
-bayar ikut suka tp aku byr rm2 je sbb game dia boring.
-dok ralit sembang, ada sorg mamat ni dok usya2 then aku pun usya balik. hey, i know that boy la. dia bekas rakan sekerja aku dulu. nama dia aku x ingat, al maklumlah, org famous nie mana ingat nama org :p okayy lg sekali kau perasan tiq!

*LEPAK TASIK
-aku, wany dgn aufa lepak tasik sbb aufa x mkn mee buatan mamak. so yg lain semua makan mee mamak. yg bestnya, ada b-boy kat sana, boleh la cuci mata sat then apa lagi, keluarkan kamera then POSING! hahaha x habis2 kami nie :) dan aku sememangnya begitu :DD

p/s: sumpah weyh, best sangat hangout dgn buddies nie. hilang tension. pasni depa nak buat degree, kita diploma pun x lepas lg. hehehe. btw, they are AWESOME! seriously, me enjoy with them a lot :)

that's all for my entry. it's my blog and you you you just read my blog :) thanks :*
nie sebahagian gambar yg sempat diambil :')














XOXO :*


BERBUKA PUASA BERSAMA CLASSMATES!


Hohoho assalamualaikum J
Entri hari ni nak tunjuk gambar-gambar aku berbuka puasa bersama classmates aku J
Haritu entah macam mana boleh rancang nak bukak puasa sekali. So mamad dgn khai pun set tempat. Semua setuju pastu gerak ke destinasi yang ditetapkan.
Menu yang ditawarkan :
Ikan siakap 3 rasa,
Sotong goreng,
Telur dadar,
Kalian ikan masin,
Tomyam campur
Jus tembikai J

Makanan dia? Not bad la sbb tekak aku lalu je makan. Hihii merepek dah aku nie. Tempat nie kat mana? Oh tempat dekat dgn DUSUN BAY, depan DUSUN BAY tau J alaaa tempat lepak yg kat Hulu Selangor kalo x silap aku, jalan nak Kalumpang tu la. Sapa yg study kat area Tg Malim mesti tau tempat nie kalo x, dah sana x yah study sini dah! Hahaha! Gurau je nohhh!



Alamak ikan siakap kabur pulakkk!





         So perut dah kenyang, hati pun girang. Dengan bangganya semua hulurkan seorg RM10. Tengok seronok mamad pegang duit banyak nie ye :p
















Okay lepas da kenyang makan, kami semua p karaoke J indahnya kenangan tu :D rinduuuuuuuuuuuuuuuuu!


wakil DEM PSAS :')

XOXO :*

KEHAIRANAN TELAH BERLAKU DI SINI


Assalamualaikum J
Entri harini sama macam title kat atas tu J
Sebenarnya aku dah lama sangat tertanya kenapa,kenapa dan kenapa?
Aku hairan kenapa aku mesti ada skandal, gaduh dan jatuh hati dgn budak sukan ni?
Kebanyakan laki yang aku kenal semua aktif sukan, x kisah dia tu dari sekolah aku ke tak ke mesti problem punya! Tapi sebenarnya memang semua laki tu dari sekolah aku =. =” iyelah dari form 1 sampai form 5 aku sekolah kat SMKTATAR ! sebut je TATAR semua org tahu. TATAR hebat dgn bola sepak la, TATAR itu, TATAR ini, TATAR tatatata la mcm tu xD bangga la kan sekolah kita kot.
Tapi jgn risau, aku mana main sukan pun kat situ disebabkan rumah dekat la aku dpt situ. Jalan kaki dah sampai. Dekat kan? Ha! Berbalik kepada kisah di atas, sebenarnya aku heran sesangat ni. Kenapa kenapa kenapa nak permainkan hati aku ha? Haiyaaa sebenarnya hampa-hampa ni muka boleh tahan tapi syg hati hancurrrrrr! Tp x semua la mcm tu.
Aku pernah bgtahu masitah aka dr love aku pasal kes ni. Dia ckp maybe jodoh aku dgn budak sukan kot? Oh tolonglah xnak aku ! ceihh sebenarnya dlm hati, aumm sukanya! HAHAHA!
Tapi jgnlah risau sebenarnya, aku ni bukan anti sukan ke apa but aku suka tengok depa kat padang, badan tough, kurus kiranya perfecto la ! sekiranya jodoh aku dgn ahli sukan, hmm terima je la, dah jodoh nak buat mcm mana kan?

Dah dah ! x nak ckp pasal nie lagi nanti bergolek-golek aku ketawa pasal benda nie! Tapi aku nak ckp sebenarnya AKU SAYANG HAMPA YANG PERNAH BUAT HATI AKU NI JATUH, MENANGIS DAN MACAM2 LAGI! Tengok baik kan aku, so janganlah permainkan perasaan org lain lagi tahu? Kena kat batang hidung sendiri, baru padan muka ! hahaha





p/s: jgn risau, ini entri hanyalah perasaan aku sahaja, bagi sesiapa yg kawan2 dgn ahli sukan, teruskan perjuangan anda xD 
XOXO :*

KECOMELANKU ATAU KECOMOTANKU?


Assalamualaikum J

Entri harini tak melibatkan sesiapa pun tau.

Nak tahu sesuatu?
Sebenarnya, aku rasa heran sangat kenapalah org2 sekeliling aku ni ckp aku comel? Adakah itu menganjing ataupun sekadar menyenangkan hati atau fakta? Hmmm! Tertanya-tanya pasal benda ni tahu tak? Tak kisahlah sama ada aku ni comel ke tak, semua ciptaan ALLAH dijadikan cantik-cantik, indah-indah, kacak-kacak J

Sejak masuk poli ni, muka ni bertambah comel pulak J okay cukup tiq! Jgn nak perasan lg :p. nak tahu tak yang aku pernah nanges sbb classmate aku, Khai ckp semua panggil sebab aku memang COMEL! Bertengkar mulut sbb ni tapi tadaklah teruk pun. Iyelah, takut jugak pujian tu memain.

Member-member aku kat sini pun cakap yang aku makin comel, tambah-tambah rakan sekerja aku dulu, alaaaaa kenapa kenapa kenapa??? Hahaha! Iyeke? Sumpah aku tak percaya semua nie. Lelama aku dah lali dah dengan semua nie.

Entah bila, masa aku tengok muka aku kat cermin, ouch rupa-rupanya aku memang COMEL! Cuma aku tak nampak semua ni, iyelah aku asyik fikir yg muka aku tak lawa, tak comel, tak cantik mcm org lain kan? Hahaha! Biarlah kita nak puji diri sendiri pun, nak harap dari org lain, hmmm entah betul entah tidak, kan?






p/s: jika ada org yg ckp anda comel or cantik, terima je pujian tu seikhlas hati walaupun kita tak tahu tahap pujian tu mcm mana kan?
XOXO:*

REAL FRIENDS OR FAKE FRIENDS?



Assalamualaikum J

Based on entry above, which one are you?

Let me tell, nobody is this world are perfecto, you know! NO MATTER, what you choose, what are you going to say, how you choose? TAKE NOTE, me really don’t care about those things J

If you choose FAKE FRIENDS!
·         CONGRATES! You really show the real one of you. I really absolutely respect on you. I think that you must have reason why you behave like that J  maybe the new of you because of the attitude of your friends towards you? How they do on you? Anything towards you?  This is only and my only opinion! So don’t ever blame me okay. Everyone do have own their reason, am I right? From mine, its maybe from the surrounding of us make you, you and you going to be FAKE FRIENDS! It’s not your fault at all but the also your friends fault’s. Please don’t feel dump okay?  Hmmm L everyone must change their style but it’s always not working very well. No matter what, you really the best one of you to them even they don’t noticed about that.


 But if you choose REAL FRIENDS!
·         CONGRATES! You really show the real one of you too! I really absolutely respect on you. You think you are the best one for our friends. You and your clique a very- very had strong relationship.  Don’t you think the FAKE FRIENDS is always wrong and don’t you think that the best one of your friends is PERFECTO! By the way, you must respect each other to get a long relationship J hey, don’t you feel like you always perfecto, please take note that sometimes, you also have do something that hurt other’s feeling but they don’t show it to you.  No matter what, you deserve the best one in your daily life and if god willing it, your friendship will till the end of time J please do some respect towards they because the friendship never ever build up if there doesn’t have two people and soul.


Hey! This is only and my only opinion, okay? Don’t be angry with me okay? Ha! That’s sound good J Somebody doesn’t mention to. If you really true friend, you never ever tell the world about their weakness and so on J if you a really fake friend, it’s mean you show the true you are J

Listen that, everyone had do their own mistake in relationship but everyone also deserve for the second chance. Don’t you ever feel bad or dump because everybody, they are also full of clich√©! Don’t worry about that; feel free to friends with others. The important one is they really on you if you got any problem J

p/s: please do a respect on your friends and they will appreciate you no matter if they REAL FRIENDS or FAKE FRIENDS! So I want to tell bout that I really respect and appreciate all my friends no matter if they are REAL FRIENDS or FAKE FRIENDS!
XOXO:*

TEMAN PERMAINANKU AKA MY BFF


Assalamualaikum J

Entri harini aku nak bercerita pasal salah seorg kawan aku dari kecil sampai la sekarang. Dia ni kiranya kembar aku la sbb nama kitaorg sama tahu xD hahaha tarikh lahir pun nak dekat sama tau J

Nama diberi Nur Atiqah bt Sulaiman. Ni gambar dia tengoklah JJ



Sebenarnya ini gambar yg aku curi dari FB dia J

Tengok lawa kan dia? Dia lawa kot tp aku comel xD nak jugak aku ni ha J

Tentang dia,

* sekarang ni, dia belajar kat AUCMS Penang. Dia amek Pharmacy kalo x silap J awak so sorry kalo silap :D
* dia tinggal kat Baling, last aku pergi rumah dia masa aku form 4 or form 5 mcm tu sebab nak p mandi air panas kat sana.
* sejak aku pindah Gemas, aku berkawan dgn dia, Umie, Ikram, Amirul, Azwan dan ramai lg la. Aku kenal family dia, dia kenal family aku J tp sejak aku balik Jitra sbb abah dah pencen so aku dah lost contact dgn depa ni but Alhamdulillah aku still contact lg dgn Atiqah J
*dia baik, dia selalu ada but sekarang masing2 busy so nak contact, texting tu payah la sikit tp still contact okay! Hehehe

 AWAK! SAYA RINDU AWAK BILA BOLEH KETEMU?

p/s: aku syg dia dgn family sesangat. Entah bila boleh jumpa lg dgn dia nie? Nak hang out dgn dia dan mcm2 lagi J
XOXO :*

RESULT FINAL EXAM


Assalamualaikum J

Hai semua org!

Entry harini nak cerita pasal result final exam aku. Sebenarnya result aku bukannya elok mcm anda-anda diluar sana tapi aku nak cakap yang sebenarnya √† I’M PROUD WITH MY RESULT BECAUSE IT’S MY EFFORT J
Result sem 3 keluar tanggal 10.12.2012, myza hantar mcg kat aku yang result boleh check dah, so dalam pukul 1 pg mcm tu aku pun bangunlah. Nasib aku yang pegang broadband time tu senang sikit kerja aku J

Pukul 2, result aku memalu pulak nak kuar, kepala aku dah sakit sangat dah nie, so better aku tido. Tetiba teringat short sem haritu, nak tergelak pun ada. Aku dgn classmates’ aku kena halau dgn KRT taman semata-mata berkumpul ramai-ramai laki perempuan kat depan rumah salah seorg classmate aku. Apa depa fikir kami nak buat bukan-bukan ke hape? Oh tolonglah, kami semua still ada maruah okay and tahu mana baik buruk lagi.

So, berbalik kpd result sem 3, nak tahu x? sebenarnya, aku target 2 paper aku FAIL sbb paper tu 2-2 paper sem 6 punya. Paper tu paper INVESTMENT MANAGEMENT dgn ORGANIZATIONAL BEHAIVOR. Tapi-tapi, syukur Alhamdulillah, kedua-dua paper tu aku x repeat langsung J hati tenang sangat. Alhamdulillah sampai sekarang aku tak pernah repeat paper lagi la. Dan aku x nak langsung repeat paper.

So, inilah hasil aku setelah hampir setahun setengah berada disini J aku bangga dgn kejayaan walaupun apa yg aku impikan nak dpt AKJ tapi this my result not yours! 

Saja nak ulang tayang result2 aku dari sem 1 sampai sem 3 :D








p/s: thanks a lot to my beloved parent and family because always support me, not forget my dear classmates in DPM3, my lecturers and my beloved buddies J and special thanks to ALLAH because always besides me no matter happen J
XOXO :*

Monday, 10 December 2012

holidayku

assalamualaikum!
hye :)

hari ini hari Isnin tanggal 10/12/2012 so ada apa dengan hari Isnin nie?
hari ini hari yg best sebab hari ni untu pertama kalinya aku bwk moto sampai Kuala Kedah *konon2nyalahkan*

semalam atun hantar mcg lebih kurang macam nie la 
---> "weyh nak join aku dgn myra lepak marina x?"
---> "nakkkkkk! "
---> "okay besok kul 5 ptg kita p tau"
---> "orite"

so, aku mcg wany
---> "wany, besok free x? tiq ingat nak ajak wany lepak dgn atun dgn myra kat marina bay kat kuala kedah"
---> "besok wany free, boleh jugak"
---> "okay, deal! besok kul 4.30, tiq amek wany ye?"
---> "orite,deal"

pukul 4.30 ptg gerak p amek wany, pastu tunggu kat kedai yg dijanjikan :)
fuhhhh kematu punggong aku weyh! jauhhhhnya dahlah aku dari jitra pastu straight sampai kuala kedah, mau x kematu punggong :DD

sampai sana nak dekat pukul 6 macam tu la, lepak2 sambil kena angin laut, perghhh sejuknya! nikmat betul!
sebenarnya lama aku x lepak pantai, last lepak time kat PD dulu :)

so dah sampai sana, aku ni ha memang hantu bergambar mulakan operasi mengambil gambar ala ala photoshoot gitu :) dah penat baru ingat nak balikkk! tapi syg time kami p ayaq tadak, ayaq surut :( tapi ah x kisah la yg penting aku dpt photoshoot :pp

antara gadis aka teman2 istimewaku yg turut terlibat selain aku ialah WANI, ATUN dan MYRA :)
yang penting, aku happy sangat harini and thanks jugak sebab bwk aku jenjalan ye atun,wani, myra :*
yg penting sekali, AKU SAYANG DEPA SANGAT2 :* INGAT TAU !

p/s: hoi hoi hoi, hampa aku buh gambar kita yg tadi, xpalah noh. hat ni dijadikan kenangan terindah dlm hidupku :**








aku yg menulis, hahaha

Saturday, 8 December 2012

sekolahku

assalamulaikum xD
entri harini nak cerita pasal sekolah2 yg aku pernah belajar la mcm best je kalo bercerita nie :)

sebab aku asyik tukar sekolah disebabkan abah berkhidmat sebagai seorg tentera so sbb tu kalo abah posting, aku pun ikut turut sama posting :D

first sekolah aku (DARJAH 1) ialah kat SK ALL STAINTS, KAMUNTING PERAK




sekolah kedua (DARJAH 2) aku pulak kat SK TANJUNG LALANG, TEMERLOH, PAHANG
disebabkan aku x dpt cari lencana sekolah so aku bubuh bangunan sekolah je la :D


sekolah ketiga aku (DARJAH 3-5) kat SK TUANKU ABDUL RAHMAN, GEMAS

sekolah keempat aku (DARJAH 6) kat SK ANAK-ANAK ANGKATAN TENTERA, JITRA, KEDAH

sekolah last aku ( TINGKATAN 1-5)kat sini ialah SMK TUNKU ANUM TUNKU ABDUL RAHMAN (SSN), JITRA KEDAH

sekarang aku amek diploma aku kat sini POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH,BEHRANG