Friday, 14 December 2012

holiday keduaku !

assalamualaikum :)

hey hey hey! sini la jenguk-jenguk buku blog aku :)

entri harini pasal holiday kedua bersama buddies 5ST/5AK'10 SMKTATAR.

*malam sebelumnya*
wany mcg
-> tiq, nak join depa outing x khamis nie? depa dah abes paper.
-> alaaa, malaslah. no more money :(
-> jomlah join tiq.
->hmmm, orite, tiq join! :)
-> tiq, pujuk tasye? dia xnak join la.
->orite, tiq try okay?

mcg tasye dgn harapan tasye ikut :')
->hey sye, congrates dah abes paper :) weyh besok join x depa hangout?
->tiq!!! alaaa, x tahu lg lah.
->alaaa, dahlah minggu ni aku last boleh lepak2 nanti aku LI payah la nak lepak lg. jom la join eh?
->mlm ni aku habaq lain okay?
-> orite :)
-> tiq, aku join besok :)

orite, misi pun berjaya! good job my dear :*

then, mcg aufa xD
->hye aufa, congrates dah abes paper, besok nak join kami hang x?
->nakkkkkkkkkkkkkk! 
->orite, besok kul 11 datang umah aku dulu pastu amek wany, okayy?
->orite,deal!
->deal!

*hari kejadian*
disebabkan ketidakpandaian menguruskan masa, aku dgn aufa p amek wany dalam pukul 11.30 kemudiannya bertolak ke tempat yg dijanjikan. semua org dah sampai time tu, tinggal kami bertiga je belum :D *geng2 mak datin la katakan*.  pastu semua dah ada, so bertolak la ke destinasi impian. *ceit impian la sangat* dah sampai sana dalam kul 12 tengah hari juga la.

aktiviti yg dilakukan :
*  KARAOKE
-bayar seorg rm2 pastu slack tak tahu nak guna keypad sbb aku biasa yg touch screen, yg lain jarang p
-nyanyi dgn ADA, lagu KNOCK YOU DOWN, lawak gila la sbb time rap punya, aku yang rap, nak ckp laju la gila.! puihhh! dah macam membaca dah :) hahaha. memang hancur la. boleh la kami-kami ni masuk pertandingan Vokal Bukan Sekadar Rupa xD memain je la x nak pun

* BOWLING
-byr sorg rm 8 termasuk stokin
- buat 2 team. team aku- aku, wany, tasye dgn aufa. satu lg team- atikah,hazni, syairah, ku rusliana. memang spoil abes la main bowling ni dahlah dgn jarang main, nasib x ramai org! enjoy la sikit. nak tahu team mana yg menang? of course team aku weyh dan aku pemain tertinggi markah ! hoyeahh hoyeahhh!

*GAME WORLD
-bayar ikut suka tp aku byr rm2 je sbb game dia boring.
-dok ralit sembang, ada sorg mamat ni dok usya2 then aku pun usya balik. hey, i know that boy la. dia bekas rakan sekerja aku dulu. nama dia aku x ingat, al maklumlah, org famous nie mana ingat nama org :p okayy lg sekali kau perasan tiq!

*LEPAK TASIK
-aku, wany dgn aufa lepak tasik sbb aufa x mkn mee buatan mamak. so yg lain semua makan mee mamak. yg bestnya, ada b-boy kat sana, boleh la cuci mata sat then apa lagi, keluarkan kamera then POSING! hahaha x habis2 kami nie :) dan aku sememangnya begitu :DD

p/s: sumpah weyh, best sangat hangout dgn buddies nie. hilang tension. pasni depa nak buat degree, kita diploma pun x lepas lg. hehehe. btw, they are AWESOME! seriously, me enjoy with them a lot :)

that's all for my entry. it's my blog and you you you just read my blog :) thanks :*
nie sebahagian gambar yg sempat diambil :')














XOXO :*


BERBUKA PUASA BERSAMA CLASSMATES!


Hohoho assalamualaikum J
Entri hari ni nak tunjuk gambar-gambar aku berbuka puasa bersama classmates aku J
Haritu entah macam mana boleh rancang nak bukak puasa sekali. So mamad dgn khai pun set tempat. Semua setuju pastu gerak ke destinasi yang ditetapkan.
Menu yang ditawarkan :
Ikan siakap 3 rasa,
Sotong goreng,
Telur dadar,
Kalian ikan masin,
Tomyam campur
Jus tembikai J

Makanan dia? Not bad la sbb tekak aku lalu je makan. Hihii merepek dah aku nie. Tempat nie kat mana? Oh tempat dekat dgn DUSUN BAY, depan DUSUN BAY tau J alaaa tempat lepak yg kat Hulu Selangor kalo x silap aku, jalan nak Kalumpang tu la. Sapa yg study kat area Tg Malim mesti tau tempat nie kalo x, dah sana x yah study sini dah! Hahaha! Gurau je nohhh!



Alamak ikan siakap kabur pulakkk!





         So perut dah kenyang, hati pun girang. Dengan bangganya semua hulurkan seorg RM10. Tengok seronok mamad pegang duit banyak nie ye :p
















Okay lepas da kenyang makan, kami semua p karaoke J indahnya kenangan tu :D rinduuuuuuuuuuuuuuuuu!


wakil DEM PSAS :')

XOXO :*

KEHAIRANAN TELAH BERLAKU DI SINI


Assalamualaikum J
Entri harini sama macam title kat atas tu J
Sebenarnya aku dah lama sangat tertanya kenapa,kenapa dan kenapa?
Aku hairan kenapa aku mesti ada skandal, gaduh dan jatuh hati dgn budak sukan ni?
Kebanyakan laki yang aku kenal semua aktif sukan, x kisah dia tu dari sekolah aku ke tak ke mesti problem punya! Tapi sebenarnya memang semua laki tu dari sekolah aku =. =” iyelah dari form 1 sampai form 5 aku sekolah kat SMKTATAR ! sebut je TATAR semua org tahu. TATAR hebat dgn bola sepak la, TATAR itu, TATAR ini, TATAR tatatata la mcm tu xD bangga la kan sekolah kita kot.
Tapi jgn risau, aku mana main sukan pun kat situ disebabkan rumah dekat la aku dpt situ. Jalan kaki dah sampai. Dekat kan? Ha! Berbalik kepada kisah di atas, sebenarnya aku heran sesangat ni. Kenapa kenapa kenapa nak permainkan hati aku ha? Haiyaaa sebenarnya hampa-hampa ni muka boleh tahan tapi syg hati hancurrrrrr! Tp x semua la mcm tu.
Aku pernah bgtahu masitah aka dr love aku pasal kes ni. Dia ckp maybe jodoh aku dgn budak sukan kot? Oh tolonglah xnak aku ! ceihh sebenarnya dlm hati, aumm sukanya! HAHAHA!
Tapi jgnlah risau sebenarnya, aku ni bukan anti sukan ke apa but aku suka tengok depa kat padang, badan tough, kurus kiranya perfecto la ! sekiranya jodoh aku dgn ahli sukan, hmm terima je la, dah jodoh nak buat mcm mana kan?

Dah dah ! x nak ckp pasal nie lagi nanti bergolek-golek aku ketawa pasal benda nie! Tapi aku nak ckp sebenarnya AKU SAYANG HAMPA YANG PERNAH BUAT HATI AKU NI JATUH, MENANGIS DAN MACAM2 LAGI! Tengok baik kan aku, so janganlah permainkan perasaan org lain lagi tahu? Kena kat batang hidung sendiri, baru padan muka ! hahaha





p/s: jgn risau, ini entri hanyalah perasaan aku sahaja, bagi sesiapa yg kawan2 dgn ahli sukan, teruskan perjuangan anda xD 
XOXO :*

KECOMELANKU ATAU KECOMOTANKU?


Assalamualaikum J

Entri harini tak melibatkan sesiapa pun tau.

Nak tahu sesuatu?
Sebenarnya, aku rasa heran sangat kenapalah org2 sekeliling aku ni ckp aku comel? Adakah itu menganjing ataupun sekadar menyenangkan hati atau fakta? Hmmm! Tertanya-tanya pasal benda ni tahu tak? Tak kisahlah sama ada aku ni comel ke tak, semua ciptaan ALLAH dijadikan cantik-cantik, indah-indah, kacak-kacak J

Sejak masuk poli ni, muka ni bertambah comel pulak J okay cukup tiq! Jgn nak perasan lg :p. nak tahu tak yang aku pernah nanges sbb classmate aku, Khai ckp semua panggil sebab aku memang COMEL! Bertengkar mulut sbb ni tapi tadaklah teruk pun. Iyelah, takut jugak pujian tu memain.

Member-member aku kat sini pun cakap yang aku makin comel, tambah-tambah rakan sekerja aku dulu, alaaaaa kenapa kenapa kenapa??? Hahaha! Iyeke? Sumpah aku tak percaya semua nie. Lelama aku dah lali dah dengan semua nie.

Entah bila, masa aku tengok muka aku kat cermin, ouch rupa-rupanya aku memang COMEL! Cuma aku tak nampak semua ni, iyelah aku asyik fikir yg muka aku tak lawa, tak comel, tak cantik mcm org lain kan? Hahaha! Biarlah kita nak puji diri sendiri pun, nak harap dari org lain, hmmm entah betul entah tidak, kan?






p/s: jika ada org yg ckp anda comel or cantik, terima je pujian tu seikhlas hati walaupun kita tak tahu tahap pujian tu mcm mana kan?
XOXO:*

REAL FRIENDS OR FAKE FRIENDS?



Assalamualaikum J

Based on entry above, which one are you?

Let me tell, nobody is this world are perfecto, you know! NO MATTER, what you choose, what are you going to say, how you choose? TAKE NOTE, me really don’t care about those things J

If you choose FAKE FRIENDS!
·         CONGRATES! You really show the real one of you. I really absolutely respect on you. I think that you must have reason why you behave like that J  maybe the new of you because of the attitude of your friends towards you? How they do on you? Anything towards you?  This is only and my only opinion! So don’t ever blame me okay. Everyone do have own their reason, am I right? From mine, its maybe from the surrounding of us make you, you and you going to be FAKE FRIENDS! It’s not your fault at all but the also your friends fault’s. Please don’t feel dump okay?  Hmmm L everyone must change their style but it’s always not working very well. No matter what, you really the best one of you to them even they don’t noticed about that.


 But if you choose REAL FRIENDS!
·         CONGRATES! You really show the real one of you too! I really absolutely respect on you. You think you are the best one for our friends. You and your clique a very- very had strong relationship.  Don’t you think the FAKE FRIENDS is always wrong and don’t you think that the best one of your friends is PERFECTO! By the way, you must respect each other to get a long relationship J hey, don’t you feel like you always perfecto, please take note that sometimes, you also have do something that hurt other’s feeling but they don’t show it to you.  No matter what, you deserve the best one in your daily life and if god willing it, your friendship will till the end of time J please do some respect towards they because the friendship never ever build up if there doesn’t have two people and soul.


Hey! This is only and my only opinion, okay? Don’t be angry with me okay? Ha! That’s sound good J Somebody doesn’t mention to. If you really true friend, you never ever tell the world about their weakness and so on J if you a really fake friend, it’s mean you show the true you are J

Listen that, everyone had do their own mistake in relationship but everyone also deserve for the second chance. Don’t you ever feel bad or dump because everybody, they are also full of clich√©! Don’t worry about that; feel free to friends with others. The important one is they really on you if you got any problem J

p/s: please do a respect on your friends and they will appreciate you no matter if they REAL FRIENDS or FAKE FRIENDS! So I want to tell bout that I really respect and appreciate all my friends no matter if they are REAL FRIENDS or FAKE FRIENDS!
XOXO:*

TEMAN PERMAINANKU AKA MY BFF


Assalamualaikum J

Entri harini aku nak bercerita pasal salah seorg kawan aku dari kecil sampai la sekarang. Dia ni kiranya kembar aku la sbb nama kitaorg sama tahu xD hahaha tarikh lahir pun nak dekat sama tau J

Nama diberi Nur Atiqah bt Sulaiman. Ni gambar dia tengoklah JJ



Sebenarnya ini gambar yg aku curi dari FB dia J

Tengok lawa kan dia? Dia lawa kot tp aku comel xD nak jugak aku ni ha J

Tentang dia,

* sekarang ni, dia belajar kat AUCMS Penang. Dia amek Pharmacy kalo x silap J awak so sorry kalo silap :D
* dia tinggal kat Baling, last aku pergi rumah dia masa aku form 4 or form 5 mcm tu sebab nak p mandi air panas kat sana.
* sejak aku pindah Gemas, aku berkawan dgn dia, Umie, Ikram, Amirul, Azwan dan ramai lg la. Aku kenal family dia, dia kenal family aku J tp sejak aku balik Jitra sbb abah dah pencen so aku dah lost contact dgn depa ni but Alhamdulillah aku still contact lg dgn Atiqah J
*dia baik, dia selalu ada but sekarang masing2 busy so nak contact, texting tu payah la sikit tp still contact okay! Hehehe

 AWAK! SAYA RINDU AWAK BILA BOLEH KETEMU?

p/s: aku syg dia dgn family sesangat. Entah bila boleh jumpa lg dgn dia nie? Nak hang out dgn dia dan mcm2 lagi J
XOXO :*

RESULT FINAL EXAM


Assalamualaikum J

Hai semua org!

Entry harini nak cerita pasal result final exam aku. Sebenarnya result aku bukannya elok mcm anda-anda diluar sana tapi aku nak cakap yang sebenarnya √† I’M PROUD WITH MY RESULT BECAUSE IT’S MY EFFORT J
Result sem 3 keluar tanggal 10.12.2012, myza hantar mcg kat aku yang result boleh check dah, so dalam pukul 1 pg mcm tu aku pun bangunlah. Nasib aku yang pegang broadband time tu senang sikit kerja aku J

Pukul 2, result aku memalu pulak nak kuar, kepala aku dah sakit sangat dah nie, so better aku tido. Tetiba teringat short sem haritu, nak tergelak pun ada. Aku dgn classmates’ aku kena halau dgn KRT taman semata-mata berkumpul ramai-ramai laki perempuan kat depan rumah salah seorg classmate aku. Apa depa fikir kami nak buat bukan-bukan ke hape? Oh tolonglah, kami semua still ada maruah okay and tahu mana baik buruk lagi.

So, berbalik kpd result sem 3, nak tahu x? sebenarnya, aku target 2 paper aku FAIL sbb paper tu 2-2 paper sem 6 punya. Paper tu paper INVESTMENT MANAGEMENT dgn ORGANIZATIONAL BEHAIVOR. Tapi-tapi, syukur Alhamdulillah, kedua-dua paper tu aku x repeat langsung J hati tenang sangat. Alhamdulillah sampai sekarang aku tak pernah repeat paper lagi la. Dan aku x nak langsung repeat paper.

So, inilah hasil aku setelah hampir setahun setengah berada disini J aku bangga dgn kejayaan walaupun apa yg aku impikan nak dpt AKJ tapi this my result not yours! 

Saja nak ulang tayang result2 aku dari sem 1 sampai sem 3 :D








p/s: thanks a lot to my beloved parent and family because always support me, not forget my dear classmates in DPM3, my lecturers and my beloved buddies J and special thanks to ALLAH because always besides me no matter happen J
XOXO :*

Monday, 10 December 2012

holidayku

assalamualaikum!
hye :)

hari ini hari Isnin tanggal 10/12/2012 so ada apa dengan hari Isnin nie?
hari ini hari yg best sebab hari ni untu pertama kalinya aku bwk moto sampai Kuala Kedah *konon2nyalahkan*

semalam atun hantar mcg lebih kurang macam nie la 
---> "weyh nak join aku dgn myra lepak marina x?"
---> "nakkkkkk! "
---> "okay besok kul 5 ptg kita p tau"
---> "orite"

so, aku mcg wany
---> "wany, besok free x? tiq ingat nak ajak wany lepak dgn atun dgn myra kat marina bay kat kuala kedah"
---> "besok wany free, boleh jugak"
---> "okay, deal! besok kul 4.30, tiq amek wany ye?"
---> "orite,deal"

pukul 4.30 ptg gerak p amek wany, pastu tunggu kat kedai yg dijanjikan :)
fuhhhh kematu punggong aku weyh! jauhhhhnya dahlah aku dari jitra pastu straight sampai kuala kedah, mau x kematu punggong :DD

sampai sana nak dekat pukul 6 macam tu la, lepak2 sambil kena angin laut, perghhh sejuknya! nikmat betul!
sebenarnya lama aku x lepak pantai, last lepak time kat PD dulu :)

so dah sampai sana, aku ni ha memang hantu bergambar mulakan operasi mengambil gambar ala ala photoshoot gitu :) dah penat baru ingat nak balikkk! tapi syg time kami p ayaq tadak, ayaq surut :( tapi ah x kisah la yg penting aku dpt photoshoot :pp

antara gadis aka teman2 istimewaku yg turut terlibat selain aku ialah WANI, ATUN dan MYRA :)
yang penting, aku happy sangat harini and thanks jugak sebab bwk aku jenjalan ye atun,wani, myra :*
yg penting sekali, AKU SAYANG DEPA SANGAT2 :* INGAT TAU !

p/s: hoi hoi hoi, hampa aku buh gambar kita yg tadi, xpalah noh. hat ni dijadikan kenangan terindah dlm hidupku :**








aku yg menulis, hahaha

Saturday, 8 December 2012

sekolahku

assalamulaikum xD
entri harini nak cerita pasal sekolah2 yg aku pernah belajar la mcm best je kalo bercerita nie :)

sebab aku asyik tukar sekolah disebabkan abah berkhidmat sebagai seorg tentera so sbb tu kalo abah posting, aku pun ikut turut sama posting :D

first sekolah aku (DARJAH 1) ialah kat SK ALL STAINTS, KAMUNTING PERAK




sekolah kedua (DARJAH 2) aku pulak kat SK TANJUNG LALANG, TEMERLOH, PAHANG
disebabkan aku x dpt cari lencana sekolah so aku bubuh bangunan sekolah je la :D


sekolah ketiga aku (DARJAH 3-5) kat SK TUANKU ABDUL RAHMAN, GEMAS

sekolah keempat aku (DARJAH 6) kat SK ANAK-ANAK ANGKATAN TENTERA, JITRA, KEDAH

sekolah last aku ( TINGKATAN 1-5)kat sini ialah SMK TUNKU ANUM TUNKU ABDUL RAHMAN (SSN), JITRA KEDAH

sekarang aku amek diploma aku kat sini POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH,BEHRANG 

Sunday, 14 October 2012

kotak hati I

assalamualaikum dan hye2. how are you today? 

sebenarnya kadang2 aku x tahu tindakan aku update satu keputusan yang baik atau tidak. aku x tahu nak share dgn sape lg. kita asyik pikir, jaga hati org tapi kadang2 hati kita tolak tepi. kita tolong jauh2. memang kalo kita marah kita boleh nak bezakan yang okay yang mana x. sama mcm aku. aku hanya insan yang lemah. aku perlukan seseorang yang mampu bimbing aku, didik aku ke jalan yang benar.

kotak hati aku selalu menangis fikir benda2 yang lepas. aku x tahu kenapa hati ni selalu terguris tapi air mata x pernah tumpah melainkan kalo ia dah mcm empangan yang hampir pecah. sejak aku masuk poli, aku cuba jd kuat. aku pernah dapat tawaran SPA tp sayang aku x layak. so pagi tu pas aku check result, aku menangis sambil call mak abah cakap aku x dpt SPA. sedih weyh. aku berharap sangat aku dpt tp x dpt. xde rezeki la tu. org pertama yg tengok aku nanges adalah atun. atun ada dalam bilik sekali dgn aku. dia ckp "sabar ika, maybe hg xdak rezeki, rezeki hang kan sini mungkin dah2 tamau nanges." teresak-esak aku nanges  dahlah dengan besok final tp alhamdulillah aku boleh atasi semua tu. aku x tahu kalo x dak atun kat situ, agaknya dah bunuh diri gamaknya sebab xpdt SPA. 

kadang2 kita tak pernah sedar bahawa kita selalu mengguris perasaan seseorg kan. tp tiada sorg pun yang tak pernah lepas melakukan kesalahan. aku tahu salah aku kat hang besar sangat tp iyelakan darah remaja. mana pikirkan semua tu. aku kan jenis pentingkan diri sendiri, manja pulak tu. hmmm ntahlah. bila aku terpikir balik kenapa hubungan persahabatan aku jadi mcm ni. maybe aku jenis mudah lupakan kawan agaknya. kalo betul la kenapa x tegur aku, kenapa biarkan aku lalai? kenapa kenapa? hang dah x sygkan persahabatan kita eh? sumpah aku ckp yang aku masih sayangkan persahabatan kita nie. aku mengaku kesilapan dulu kesalahan aku tapi please bagi aku peluang kedua. everybody deserve for the second chance right?

hang tahu x hang ajar aku untuk nanges bawah pancuran air pecut sbb nanti x de org dengar kita nanges. aku buat tu bila aku nanges. hati aku, perasaan aku, semua pasal aku, aku tolak tepi. org ckp aku dah berubah yang lembut kepada kasar. aku jadi mcm tu sbb x nak org pijak kepala aku lagi. agaknya aku ni dilahirkan utk jadi customer service agaknya. tapi aku sikit pun x kesah sbb aku sayang kawan2 aku.

menitis air mata update blog ni. tapi tiq awak kena kuat okay jangan lemah. tiq kena terima hakikat bahawa tiq harus terima takdir yang telah ditetapkan olehNya. tiq jaga diri sebaik yang mungkin sebab satu hari ALLAH akan beri ganjaran yang bermakna kepada tiq. (pesan pada diri sebenarnya). YA ALLAH, sekiranya dia untukku, tunjukkanlah kepadaku. jika bukan, ENGKAU jauhkanlah dirinya daripada diriku. sesungguhnya, aku x sanggup merasa kehilangan.

kotak hati 1 :'(

Friday, 12 October 2012

erti penyesalan :(

assalamualaikum :D
dah bersawang dah blog aku ni kan? dah lama tak update. maklumlah dah jarang online sebab itu dah jarang update blog. oh maii rindunya blog. malam ni aku nak post pasal erti penyesalan.

setiap org pasti pernah rasa menyesal yg amat sangat kan dan itu yang berlaku kat aku sekarang nie. benda ini dah lama dah terjadi awal tahun dulu. aku tak tahu punca pada mulanya. serious aku x tahu kenapa hubungan kita jadi mcm nie. tapi entah macam mana, aku nak tebus balik kesilapan aku dan aku sendiri yang pergi mintak maaf kat dia. okay kita dah baik kan. sumpah aku cakap yang sebenarnya aku masih nak kita yang dulu. yang gembira sama2, sedih sama2, ketawa sama2, tidor sama2 tapi mungkin sekarang dah x boleh kan?

please jangan ungkit benda lama weyh. aku sedih aku nanges tapi tade sape yang tahu aku tengah nanges. aku percaya hang mesti x boleh terima aku balik kan? aku x kesah tapi yang aku harap sgt yang kita jadi macam dulu balik. aku nak kita yang dulu. please sangat aku nak kita yang dulu :( jangan buat aku nanges lagi. aku x nak nanges lagi.

tadi petang ujan lebat pastu kilat la guruh la, aku teringat masa sem 1 balik. kalo guruh je mesti aku lari masuk bilik hang sebab aku takut. selalu hang ada dengan aku tapi tadi hang tade. aku rindu hang. aku ingat kita dah okay tapi kenapa perlu ungkit. aku takut.

mesti hg x nak maafkan aku kan? please maafkan aku. aku sanggup buat apa saja yang penting hang maafkan aku weyh.  aku nak kita yang dulu.. aku baru sedar sekarang. time aku update blog tu time kita ada krisis dulu. time tu aku x boleh pikir dah. sebab tu aku update mcm. aku ingat hang nak jauh dari aku tapi tak, aku yang jauh dari hg. aku silap aku yang salah. kalau la time tu tak muncul dia mesti kita rapat sampai sekarang kan? weyh aku sakit weyh sakit sangat.


kepada RABI ATUN ADAWIYAH BT NYAT, aku  NOR ATIKAH NAZRI memohon keampunan dari hang supaya segala salah silap aku dimaafkan. sebenarnya, semua punca pergaduhan kita adalah disebabkan oleh aku sendiri.  aku rapat dgn dia pastu lama kelamaan aku jauh dari hang. time hang ckp hg nak pindah, aku dah nak nanges dah. aku update semua blog pas aku terbaca satu status ni lebih kurang ni jangan sampai satu hari nanti hang cari aku balik kawan.
aku ingat yang tu utk aku sebab tu aku update blog tu. tapi bila hang update balik apa yang tulis, hampir jatuh air mata nie. dengan itu, aku mintak maaf yang amat sangat dan aku MENYESAL weyh. aku update tu time kita gaduh. aku harapp sangat kita mcm dulu balik. please pardon me for everything :'(





p/s : sumpah aku menyesal sekarang nie :'(

Friday, 22 June 2012

teringin nak berubah

assalamualaikum semua


sebenarnya aku ada harapan yg besar sangat-2... aku teringin nak berubah untuk jadi muslimah yg taat pada yg satu iaitu ALLAH..
hari tu aku tengok cerita 7 PETALA CINTA.
ada satu watak nie aku berkenan gila iaitu SAIDATUL NAFISA.. dia berpurdah dalam watak nie..
sumpah dia nampak comel, lawa..
dari saat tu, mula timbul nak berubah ke arah 2.
aku yg sebelum seksi try nak berubah jd mcm 2..
tapi aku kena start slow2 sbb kalo boleh perubahan ni untuk selama-2nya..
INSYAALLAH, aku kena berubah :)
sumpah sangat-2 aku nak jd mcm nie la.. doakan aku ye


Thursday, 24 May 2012

RESULT OH RESULT !!!


Assalamualaikum dan hye alls… izinkan aku nak bercerita pasal result exam yea… sesungguhnya aku berasa hampa giler dgn aku punya result… memang jatuh mendadak giler2 babi… mcm x sanggup nak tengok… hamper nak pengsan bila tgok result L

21/5/2012 penentu result bagi semua pelajar politeknik seluruh negara. So pada malam 20/5/12 pukul 11.30mlm, aku satu rumah dpt mcg yg result dah keluar. Aku yg berbaju tidor terus tukar sbb x sabar nak tengok result. Sejam sebelum itu, hati aku dah x keruan arah dan aku menangis sbb aku takut aku kena repeat paper sbb PA ckp ramai yg fail and result semua teruk2 giler. Dan aku merasakan yg aku salah sorg darinya. So aku, myza, dayah, ain terus pergi rumah member muiz. Tuptup muiz ckp ramai yg fail e-commerce sedangkan daus ckp e-commerce Alhamdulillah semua lulus tp muiz ckp lain… YA ALLAH lagi aku nak menangis… bodohnya kitaorang dengar cakap dia… ntahlah aku sendiri x paham kenapa dia nak buat mcm tu… straight to point la boy dun make like this… it’s so suck u know !!!
Mula-mula pergi rumah aidil tapi diaorang x dak kat situ pastu pergi rumah shamir pun x dak jugak.. alahai mana dorang nie??? Last2 terus pergi umah member muiz tu… so kitaorang tunggu dorang kat situ. Then dalam 15min mcm tu dorang sampai… so semua ketakutan dgn result masing2… sebelum dorg sampai kat situ separuh dari mereka dah tahu result mereka dah… tapi rahsia dulu sbb x semua dah tengok result masing2…

Khai cakap yg aku, myza, dayah, ain semua lulus tapi aku x percaya cakap dia pun… dia mati-matian cakap yg dia dah tahu result kitaorang dulu… aku still x percaya cakap dia… dia ckp ‘jangan risaula comel, ko lulus tahu. Aku dah tengok kot result semua’ so aku bet dgn dia kalo aku lulus aku belanja dia. Dia pun okay jea… ‘pasnie kita ada yg x 1 kelas’ dia ckp mcm tu… hmmmm nothing to say la… biar x satu kelas tapi kita semua still bersama…

Tunggu punya tunggu dah pukul 1 pg dah aku semua x tidor2 lg semua gara2 result … yg paling kitaorang semua x puas hati, KRT BB2020 halau kitaorg suruh kosongkan tempat 2 even Shamir ckp yg ‘kitaorg tengah tunggu result keluar then bsok PA nak result 2’.. pakcik tu ckp ‘sekarang dah pukul 1 pg kn result kuar pukul 12 kan so yg perempuan balik dari tempat nie’ malas nak gaduh2 kitaorg yg perempuan blah dari situ pas myza ckp ‘lepak cc jom’ so semua lepak kat cc.. masuk dalam cc mcm dah tengok org main game counter strike dah rupanya… taptaptaptaptap…. Warning keluar result x tengokkkk… arghhhh stress betul…… tengok org keluar masuk cc 2 aishhh…

X puas org lain dah dpt result kitaorg semua amek keputusan nak try jgak mcm abg2 akak2 senior main refresh.. ain x putus asa tekan refresh 2 banyak kali even myza dah x larat nak tunggu… asyik keluar lambang kpt je.. penatttt oiii nak bkak.. and last hamper setengah jam kat cc result myza kuar.. then sorg2 check n print trus.. sampai turn aku mcm nak PENGSAN bila tgok result bapak terukkk gilerr.. tp aku kuatkan semangat… kesian tengok semua org… tp nak buat mcm mna kan benda nak jd dah kita x boleh nak patah balik semua tu.. just redha n tabah je tgok result tu…


p/s: lain kali nak struggle lebih lg sbb susah nak maintainkan pointer kalo sikit… insyaAllah aku nak tebus balik semua ni… x nak main2 dah.. utk buddies aku, weyh kuatkan semangat weyh.. aku tahu semua boleh buat punya.. jom kita study ramai2 n jgn main2 dah L

Friday, 4 May 2012

TEMAN TERHEBAT- MUHAMAD AIDIL ABD WAHAB

assalamualaikum n hai hampa :D
weyh dah lama aku x update pasal TEMAN TERHEBAT aku nie weyh..
aku busy la weyh..
rasa dah bersawang dah aku punya carpet nie kn..
meh sini nak cuci sikit kan..
okay fuhh lega dah kemas sikit :)

ha entry kali ini khas untuk TEMAN TERHEBAT aku.. sape dia eh?? alaa aku lupa la weyh..  sat2 nak ingat balik..
okay dah ingat dah MUHAMAD AIDIL ABD WAHAB merupakan teman terhebat aku kat PSAS..
apa dia?? x dengar la cakap la kuat sikit :D
ohh nak tengok gambar dia ke.. okay2 nak godek dlm my baby blue sat tau
taraaaa dah jumpa dah pun..


klon DR. ROZMEY (thumbs up)

first time dia masuk kelas aku memang aku x  tegur dia langsung la sbb dia tukar aliran dari retail ke business.. first aku tegur dia pun time dia mintak bahan2 fail akaun tu.. then time test computer kalo x silap aku, dia mintak jwpan dr aku and aku pun bg la kn kat dia. sebenarnya memang aku ngaku yg aku x rapat sgt dgn classmate aku.. aku pun xtaw nape weyh..

okay done.. depa nie baik dgn aku swear gila depa totally awesome weyh..
talk bout aidil again..
-AIDIL seorg sahabat yg baik weyh sumpah dia baik weyh.
-ktorg selalu lepak sama2 time mkn, tgh nak buat presentation, mcm2 time mesti bersama dgn depa..
-aku x taw nak ckp apa psal dia weh bcos dia the best one of my friends.
totally awesome.. 
dia ckp nanti sem dpn kita still bersama2 lg yea..
insyaAllah kita masih bersama weyh.. lg setahun je lg dgn depa..
tengok la gmbar2 kat bwh nie :D






tengok kitaorg bahagia bukan.. hahahahaaha... just wanna say that hopefully our friendship never end till the end of time :) 
xoxo <3